Cauciucul, un alt fel de oxigen

Cum ai vedea lumea fără cauciuc? E la fel precum ai spune: Pot trai fără aer, sau fără apă! Adică..nu poate exista asa ceva!

În societatea actuală, în perioada în care trăim, nu poate fi posibil. Dacă vorbim despre Evul Mediu, putem să spunem că se putea trai. Dar..acum, cauciucul este una dintre dovezile progresului care comparat cu alte epoci, de la Epoca de Piatră, la secolul actual, chiar este un BOOM, adică un pas uriaş.

Fără cauciuc nu am putea vorbi despre maşini, nu am putea vorbi despre jucării, benzi transportoare, plăci tehnice din cauciuc, şi aşa mai departe. Se poate pune accent pe benzile transportoare, deoarece nici măcar o firmă sau uzină, mai bine spus nu ar putea să îţi desfăşoare activitatea fără astfel de instrumente. Indiferent dacă uzina este automatizată total, sau doar parţial, acestea sunt indispensabile, şi aici vorbim atât despre industria alimentară (exemplu: brutării) cât şi despre industria chimică, petrolieră, industria metalelor, şi lista poate continua.

Când au început ele să fie folosite, totuşi? Se pare că aceste instrumente s-au făcut remarcate în nu îndepărtatul secol XVIII, şi erau folosite pentru a se transporta lucruri pe distanţe lungi, ajungând în momentul de faţă să fie folosite pentru…orice. Primele benzi transportoare erau confecţionate din piele, sau gumă. Cea mai mare bandă se află în vestul Saharei şi are o lungime de nu mai puţin de 60 de mile, iar rolul acesteia este de a transporta fosfat de la mina Bou Craa până pe coasta El Aaiun.

Elastimpex  România este sprijinul progresului în România şi cel care facilitează utilizarea acestora pe teritoriul ţării noastre în cadrul industriilor de orice fel. Pe lângă aceste benzi transportatoare, covoarele din cauciuc reprezintă şi ele un ajutor esenţial pentru români, care aleg să investească în produse româneşti, datorită calităţii extraordinare şi încrederii câştigate de-a lungul timpului.

Aşadar, de fiecare dată când îţi scoţi maşina din garaj, sau când mănânci pâinea de la brutăria din colţ, adu-ţi aminte că te poţi bucura de aceste două lucruri, pe lângă muuulte altele doar datorită cauciucului!

Acest articol a fost scris pentru Competitia SuperBlog 2015.

Un gând despre „Cauciucul, un alt fel de oxigen

Lasă un comentariu